ae-architecten / decouttere-baes


*

woning j .

Project: woning in Heuvelland

In een voormalig bocage landschap dat na de bombardementen van WOI naar een open-field geëvolueerd is, hebben we een woning ingepast die zoveel mogelijk de wijdse omgeving tracht te interioriseren. De woning is ingenesteld volgens dezelfde streekeigen oriëntatie waarbij de langste zijde van de woning noord-zuid georiënteerd is. We hebben geopteerd om een z-vormige leefruimte te ontwikkelen die met zachte grenzen gearticuleerd wordt. Zo bakenen de kleine niveauverschillen van de dienende ruimten, ontdubbelingen en balustrades de leefruimte af en geven ze aan elke ruimte een authenticiteit. Omdat er gekozen is om zo weinig mogelijk harde begrenzing, zoals wanden, kunnen de doorzichten toch gemaximaliseerd worden. De lichte glooiing van de site wordt geaccentueerd door middel van een plint waar er grotere voegen gehanteerd zijn tov bovenliggend metselverband.


11/19

Next project: →

woning met atelier pj .

Previous project: ←

woning ea .

<p>woning j
.</p>
<p>woning j
.</p>
<p>woning j
.</p>
<p>woning j
.</p>
<p>woning j
.</p>
Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH
<p>woning j
.</p>
presentatie loker
presentatie loker
presentatie loker